Benvinguts al Vostre Blog

Hem pensat que era hora d’unir-nos tots els que ens dediquem a ensenyar ANGLÉS professionalment. L’objectiu és que puguem intercanviar experiències i materials i formar-nos. Volem convertir-nos en un punt de trobada dels professionals de l’anglés i organitzar jornades, xarrades i seminaris. Volem ser la veu dels professionals de l'anglés i col·laborar amb tots els relacionats amb l'anglés i amb l'administració educativa i que se’ns tinga en compte com a interlocutors a l'hora de prendre decisions.

An association to unite us all who teach English professionally has been created. The aim is to share experiences, exchange materials and encourage further training with conferences, lectures and debates and ultimately become the voice of teachers of English and liaise with all those involved and especially with our educational authority.

Wednesday 5 September 2012

British Council Teachers Conference


Alvoltant de B1 i B2 als intituts


Hola,
sóc Maite Morell, professora d'anglés a l'IES Enric Valor de Pego, Alacant. He visitat la vostra web i he pensat posar-me en contacte amb vosaltres per si des de la vostra plataforma es pot fer alguna cosa per unir un poc el nostre col·lectiu tant de primària com de secundària i batxillerat i aconseguir frenar tots aquests despropòsits que des de Conselleria estan fent amb nosaltres i la nostra assignatura.  Mai cap altra assignatura ha estat tan desprestigiada i “patejada” com la nostra. He vist la carta que heu enviat a la premsa sobre els "helpers", i estic totalment d'acord, però no he vist cap referència en la web a la nova proposta de la senyora Consellera sobre realitzar les proves homologades del B1 i B2 en els centres d'ensenyament. Aquest és l'enllaç de conselleria i el vídeo promocional. Em sembla que unes proves que haurien de ser "homologades" i referent per a què els alumnes "realment prengueren l'anglés d'una manera seriosa", estan convertint-se en un simple "traure’s el carnet" d'anglés. Crec que caldria fer alguna cosa. En primer lloc per a que es tracte l'idioma com cal (amb mitjans, infraestructures en els centres, més horari per a l'assignatura, més materials de dotació..... i més esforç per part de l'alumnat en dedicació i pràctica... ), i en segon lloc, amb més respecte cap al professorat d’anglès que ha de lluitar dia a dia amb unes condicions en molts llocs nefastes, professorat que a més de les retallades generals i l'increment horari del proper curs, ha d'augmentar també les hores "extres" NO reconegudes , NO retribuïdes,  PREPARANT, CORREGINT, AVALUANT... UNES PROVES QUE DE CAP MANERA SÓN HOMOLOGADES (perquè cada centre pot elaborar-les de manera diferent, amb criteris diferents, amb mitjans insuficients...  proves que són sempre desiguals ),....... en definitiva, no sé la resta de companys, però els d'anglés ens sentim un " professorat apallissat ." (Per què no es planteja el mateix amb les proves de la Junta Qualificadora del Valencià??, cosa que també em semblaria un despropòsit).
No sé si a més d'enviar els comunicats a la premsa es podria fer alguna cosa més. No tinc molta confiança en els sindicats i no veig tampoc que el col·lectiu de professors/es d'anglés estiguen molt disposats a manifestar-se o reivindicar res..... si fora al contrari, demane disculpes de bestreta, però es degut a la falta d'informació.

Moltes gràcies. Atentament:
MAITE

Tuesday 4 September 2012

And now just in case there wasn't enough with A2 ...here comes B1 and B2

09/08/12 - Los centros Secundaria y de Formación Profesional podrán realizar las pruebas de certificación de inglés a sus alumnos
La conselleria de Educación, Formación y Empleo está elaborando una orden por la que, a partir del próximo curso, se podrán realizar las pruebas de certificación de inglés en todos los centros públicos y privados de la Comunitat Valenciana, que impartan Educación Secundaria y Formación Profesional.

Según ha explicado la consellera de Educación, Formación y Empleo, María José Català, "se trata de que los alumnos puedan realizar la prueba de acreditación del inglés en su propio centro y una vez hayan accedido a estos niveles, tengan el certificado acreditativo del idioma, tan importante para el futuro laboral de nuestros jóvenes". Cabe destacar que actualmente uno de cada 4 puestos de trabajo demanda conocimientos de inglés. La consellera ha realizado estas declaraciones en el transcurso de la visita al Casal de Esplai El Saler.


Los alumnos podrán obtener la certificación de inglés de los niveles Básico, Intermedio y Avanzado que corresponden a los niveles A2,
B1 and  B2 en sus propio centros educativos. Además si, en un mismo curso académico, el alumno no obtiene la calificación de apto en la prueba homologada en su centro, podrá presentarse a las pruebas que anualmente realizan las Escuelas Oficiales de Idiomas......................................etc

Monday 3 September 2012

El Ministerio de Educación ofrece cursos online

Un socio nos recuerda que el Ministerio de Educación ofrece cursos online en dos convocatorias anuales, la primera en octubre y la segunda en febrero. Los plazos de inscripción son cortos, así que hay que darse prisa. Para la convocatoria de octubre la preinscripción comienza el lunes 3 de septiembre y acaba el 10 del mismo mes. Hay cursos interesantes, sobre todo relacionados con nuevas tecnologías. La dirección es http://formacionprofesorado.educacion.es/.

Thanks for sharing, Javier